ОТ ОФИС ДО ОНЛАЙН

Search button on virtual screen pressed with finger

Така се нарича новият проект на Центъра за европейски инициативи, насочен към подобяване качеството на услугите, предлагани за младите хора. Проектът е международен и включва организации от България, Португалия, Литва, Италия, Румъния, Северна Македония, Армения, Украйна и Тунис.

ЦЕИ е една от първите български организации, които бързо ориентираха част от своята дейност онлайн, предлагайки чуждоезиково обучение по английски, италиански и португалски език. По време на карантинния период доброволците на организацията предлагаха услугата напълно безплатно. Също безплатно доброволците организираха и кратки лектории по IT умения. Изработвани и излъчвани бяха и многобройни видеоклипове с идеи за оползотворяване на свободното време по време на карантината.

С помощта на чуждестранни експерти организацията работи по създаването на обучителен модул, който да бъде използван от младежките нестопански организации за подобряване на уменията им да предоставят онлайн услуги за младите хора. В резултат от обучението организациите ще могат да осъществяват и свои предприемачески идеи.

Според инициаторите на проекта е важно да се преосмисли ролята на младежките организации в условия на криза, за да се гарантира тяхната финансова устойчивост и да се запазят работните места на младежките специалисти. Услугите, базирани онлайн, ще бъдат изключително полезни най-вече за младите хора, живеещи в отдалечени райони и малки населени места, тъй като това ще подобри достъпа им до информация и до консултации със специалисти в различни сфери.

Rock’n roll за момичета – нов проект за социалната роля на жените

Центърът за европейски инициативи стартира застъпническа кампания, насочена към провокиране на обществен дебат по въпросите на равнопоставеността на половете. В периода до октомври 2020 г. кампанията планира публични събития в общините Гълъбово, Раднево и Мъглиж, както и в крайните квартали на Стара Загора.

Темата за осигуряване на равен старт на момчетата и момичетата в ученическа възраст често присъства в инициативите на Центъра. Организацията е провела и анкетно проучване сред 96 младежи в малки населени места. Над 72% от участниците в проучването смятат, че за мъжете е по-важно да получат образование отколкото за жените, а според 83% „правилният“ семеен модел включва жена – домакиня и работещ съпруг.

В рамките на проекта започва излъчването на радиопредаването „Рокендрол за момичета“. Това ще бъдат дискусионни радиопредавания, излъчвани онлайн в програмата на младежко радио „Еволюция“ – www.e-volutionradio.com, което Центърът за европейски инициативи разработва с помощта на български и чуждестранни доброволци.  Два пъти месечно – всеки втори и четвърти вторник от месеца в продължение на 60 минути, в шоуто ще бъдат представени любопитни истории на млади момичета, живеещи в необлагодетелствани райони. Целта е да бъде привлечено общественото внимание върху тези млади жени с идеята, че всяка мечта си заслужава усилията и всяко разчупване на стереотипа трябва да бъде поощрявано.

Ще бъдат организирани и обществени дискусии под надслов „Рокендрол за момичета“. Дискусионните форуми ще бъдат по методологията на форум театъра, с която организацията работи от близо 10 години. Пиесите отразяват истински истории на неравнопоставеност на младите момичета спрямо техните връстници – момчета: в училище, в семейството, при кандидатстване за работа. Форум театърът е метод, който изисква участието на публиката. Зрителите имат право да предлагат промени в действията на героите и мотивирано да отстояват гледната си точка.

Започна и заснемането на документалния филм „Рокендрол за момичета“, представящ личните истории на жени от малките населени места. Той също ще бъде разпространяван безплатно онлайн.

Проектът се осъществява в партньорство с фондация „Етносвят – България“. В културния център на организацията в кв. Три чучура – север, може да се намери програмата на планираните публични събития по проекта.

Проект „Рокендрол за момичета“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. www.activecitizensfund.bg.

Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Център за европейски инициативи“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тя отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

NOT YOUR TYPICAL NEWS вече два пъти седмично

 

 

Клаудия Пекораро е родена в Южна Италия, а в момента е стажант в екипа на Центъра за европейски инициативи. В периода на епидемия, когато цялата дейност на нашата организация премина онлайн, Клаудия прие като своя мисия търсенето на добрите новини около нас. Нейното радиопредаване NOT YOUR TYPICAL NEWS бе заменено от репортажи на живо във фейсбук и вече ще бъде излъчвано два пъти седмично, вместо само веднъж. Харесайте страницата на нашето онлайн радио и гледайте Клаудия и нейните добри новини всеки вторник и петък от 15.00 часа тук:

https://www.facebook.com/Beat-Around-Radio-shows-by-CEI-361667967624905/?ref=bookmarks

Проектът на Клаудия Пекораро е съфинансиран от програма Европейски корпус за солидарност на Европейския съюз.

ЦЕИ въвежда онлайн езиково обучение за всички клиенти

Скъпи клиенти,

Информираме ви, че всички занятия в школата  по чужди езици на ЦЕИ вече ще се провеждат онлайн. Това е стъпка, която планираме отдавна, а моментът за нейното въвеждане настъпи на фона на епидемиологичната обстановка в световен мащаб.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ОНЛАЙН УРОЦИТЕ:

 •  Може да ги провеждаме навсякъде и по всяко време
 •  Стимулира се вербалното общуване – това означава, че ще имате възможност да подобрите говорните си умения за сметка на невербалната комуникация (жестове, език на тялото)
 • Ще можем по-ефективно да използваме многобройни онлайн ресурси – видеоматериали и упражнения, с които да разнообразим нашите уроци
 • Ще спестите времето за придвижване до нашия офис и обратно като го посветите на други полезни неща – например, да си приготвите домашното за онлайн урока 🙂

Необходимо техническо оборудване:

Нужен ви е компютър, лаптоп, таблет или смартфон – т. е. работа може да ви свърши всяко устройство с достъп до интернет и работещо с някое от следните приложения: Skype, Viber, WhatApp, Messenger – по ваш избор.

Добре е да се оборудвате и със слушалки с микрофон, за да могат ръцете да останат свободни и да водите записки по време на уроците.

Очакваме ви. Запишете час на 0887094124 или eurocentresz@gmail.com

 

 

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ПРОЛЕТНИЯ ЛАГЕР?

Както всяка пролет, тази година екипът на ЦЕИ ще организира любимия лагер на децата по време на пролетната ваканция. Занятията ще се провеждат всяка сутрин от 8.30 до 12.30 часа в периода 1-5 април.

Ето какво сме приготвили:

 • Интерактивни уроци по английски език – уроците са разговорни и се основават на игри и забавни задачи, децата играят, рисуват и творят, докато учат;
 • Занятия, основани на театър, музика, танцови и приложни изкуства, за насърчаване на творческото мислене, въображение и работа в екип – музикални импровизации, уроци, състезателни игри за лидерство и бързина;
 • Активни игри на открито – състезания за изграждане на лидерство и фокусиране върху превенция на агресивно поведение;
 • Приложни работилници за оригами, мандала, маски от любими герои и пролетни картички;
 • Разходки, изследователски игри за търсене на съкровища, образователни дискусии;
 • И още изненади, награди и незабравими пролетни емоции.

Лагерът е за деца от 6 до 12 години, като участието се извършва след декларация, подписана от родителите, потвърждаваща спазването на вътрешните правила на лагера.

За резервация: тел. 0887094124

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Новите ни предложения за лятната ваканция

Лятото идва, а с него и ваканцията. Ще се радваме, ако отново я прекараме заедно. Тази година имаме още повече предложения за деца и младежи. Очакваме ви!

ГРАДСКИ ЛАГЕР ЗА ДЕЦА ОТ 6 ДО 12Г.

Заниманията са полудневни –от 8.30 до 12.30 ч. и ще се провеждат през цялото лято. Започваме на 3 юни и продължаваме до края на август. Програмата включва: интерактивни занимания по чужди езици, ателиета по танци, рисуване, приложни изкуства и музика, активни игри на открито с акцент върху формирането на лидерски качества и превенция на агресивното поведение, тренировки по тенис на корт, посещения на басейн, кратки екскурзии в региона на Стара Загора.

ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР БЕЗ КОМПЮТРИ 

Дати на провеждане: 1-7 юли 2019

Място: комплекст „Романтика“ в с. Кръвеник, на 5 км от Априлци.

Програма на лагера: разходки в планината за опознаване на природата и задачи за ориентиране /с водач/, вечери на талантите и изкуствата, песни и танци около лагерния огън, ателиета по рок-балет, театър, логически задачи и приложни изкуства, тренировки по плуване за начинаещи и напреднали, конна езда.

За резервация на места: тел. 0887094124

ОЧАКВАМЕ ВИ!

We are looking for Bulgarian and foreign interns

 

 

We are launching our first traineeship project on the European Solidarity Corps. This is a new program aimed at combating youth unemployment by enabling young people from 18 to 30 years of age to acquire professional skills at home and abroad.

By the end of 2020 in our organization we will welcome 4 Bulgarian and 8 foreign interns who will specialize in the following areas:

- Youth radio and social media

- Project development and management

- Office management, marketing and advertising

Applications are currently being recruited and considered in the order in which they were received. Each approved trainee will be offered a contract for a period of 6 months. For candidates who do not live in Stara Zagora we provide free accommodation.

Requirements for candidates:

 1. Completed secondary education
 2. Speak English - minimum level A2
 3. Skills to perform tasks independently and in a team
 4. Positive Attitude to Difficulties and Challenges in the Workplace
 5. Desire for future professional development in one of the mentioned areas of the internship program

Trainees do not need to have a previous professional or volunteer experience.

We offer:

 1. Training and mentoring throughout the internship
 2. Professional experience in an active and dynamic international team
 3. Free accommodation
 4. Internship remuneration
 5. European Youthpass and Europass certificates for acquired skills after successful completion of the program
 6. Recommendations for prospective employers or, in the case of excellent results displayed during the internship, a proposal for permanent work in our organization.

Way of applying:

Step 1: Send a CV in English and a cover letter in English to e-mail eurocentresz@gmail.com

Step 2: Interview with candidates approved on papers

Документи се разглеждат текущо по реда на тяхното постъпване в срок до 31 май 2020 г.

Новите ни предложения за лятната ваканция

11734115_1649157995319680_339311862_o

Лятото идва, а с него и ваканцията. Ще се радваме, ако отново я прекараме заедно. Тази година имаме още повече предложения за деца и младежи. Очакваме ви!

pics from phone 150

ГРАДСКИ ЛАГЕР ЗА ДЕЦА ОТ 6 ДО 12Г.

Заниманията са полудневни –от 8.30 до 12.30 ч. и ще се провеждат през цялото лято. Започваме на 4 юни.  Програмата включва: интерактивни занимания по

10390442_812977185446353_1103927773317641930_n

чужди езици, ателиета по танци, рисуване, приложни изкуства и музика, активни игри на открито с акцент върху формирането на лидерски качества и превенция на агресивното поведение, тренировки по тенис на корт,

посещения на басейн, кратки екскурзии

в региона на Стара Загора.

 

ПРИКЛЮЧЕНСКИ ЛАГЕР БЕЗ КОМПЮТРИ 

Дати на провеждане: 2-8 юли 2018

Място: комплекст „Романтика“ в с. Кръвеник, на 5 км от Априлци.

Програма на лагера: разходки в планината за опознаване на

природата и задачи за ориентиране /с водач/, вечери на

талантите и изкуствата, песни и танци около лагерния огън, ателиета по рок-балет, театър, логически задачи и приложни изкуства, тренировки по плуване за начинаещи и напреднали, конна езда

Signing up for the no-computers adventure camp

For the eighth consecutive year for a week we will enjoy the summer away from computers and other electronic devices. We will have fun outdoors and enjoy fresh air and healthy food.

Date of the camp: 2-8 July 2018 .

IMG_1380Who is the camp for?: Children from 7 to 12 years old. An important condition for participation is the parents' declaration of compliance with the camp regulations, which prevents aggressive behavior and vulgar language, but encourages the maintenance of a positive and creative environment.

Where: For another year we will be in "Romantika" complex in the village of Kravenik, 5 km away from Apriltsi. The base is high on the mountain and offers clean and cozy bedrooms with en suite facilities, an outdoor pool, a children's playground and plenty of space for running and outdoor play.

Schedule of camp activities:

 - Interactive English sessions; Theater workshops; teem games in the open; horse riding; dancing around a bonfire; hiking; herb picking.

IMG_1792 IMG_1714 IMG_1440 IMG_1067

IMG_1508

Цена и отстъпки за ранни записвания

В цената от 260.00 лева са включени: 6 нощувки със закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря; транспорт до хотелската база и обратно; ползване на басейн; конна езда; всички материали и пособия за лагерните занятия

Отстъпка за записвания до 20 април: 10% от цената

Отстъпка за второ дете от семейството: 25% от цената

Записване: в офиса на Центъра за европейски инициативи на бул. „Христо Ботев“ 106, офис 7.  Допълнителна информация можете да получите и на телефон 0887094124.

Краен срок за записване на участници: 31 май

Родителска среща преди отпътуване ще се проведе на 22 юни 2018 г. от 18.00 часа в конферентната зала на комплекс „Бухчева къща“ в Стара Загора.

 

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ПРОЛЕТНИЯ ЛАГЕР?

Както всяка пролет, и през тази година екипът на ЦЕИ ще организира любимия на децата градски лагер в дните на пролетната ваканция. Заниманията ще бъдат всяка сутрин от 8.30 до 12.30 часа в периода 2-5 април. Ще ви чакаме дори и на Разпети петък (6 април), при това, без заплащане на допълнителна такса. IMG_6002

Тази година лагерът ще бъде точно преди Великденските празници, затова в програмата ще включим боядисване на яйца и изработване на великденски цветни пана.

Ето какво още сме приготвили:

• Интерактивни уроци по английски език – занятията са с разговорна насоченост и са на основата на игри и занимателни задачи, децата играят, рисуват и творят, докато учат;
• Занятия на основата на театър, музика, танци и приложни изкуства с цел насърчаване на творческото мислене, въображението и умението да се работи в екип – музикални ателиета, уроци, състезIMG_5100ателни игри за досетливост и бързина;
• Активни дейности на открито – състезателни игри за формиране на лидерски качества и с акцент върху превенция на агресивното поведение;
• Приложни ателиета за боядисване на великденски яйца, изработване на оригами, мандала, маски на любими герои и пролетни картички;
• Разходки, изследователски игри „лов на съкровища“, образователни беседи;
• И още изненади, награди и незабравими пролетни емоции.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛагерът е за деца от 6 до 12 години, а участието става след подписана от родителите декларация за спазване на правилника на ЦЕИ.

 

За резервация на места: тел. 0887094124

ОЧАКВАМЕ ВИ!

en_US
bg_BG en_US